Iedereen is welkom!

Bij mij, en dus ook binnen mijn praktijk, is iedereen welkom!

 

Of je nu met een duidelijke klacht of vraag komt, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er ín jou leeft!

 

Op deze pagina licht ik wat onderwerpen en klachten uit, maar neem gerust ook (vrijblijvend!) contact op wanneer je twijfelt of mijn aanbod passend is.


Angst en trauma

Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie is bij uitstek geschikt voor behandeling van angstklachten of trauma gerelateerde klachten. Angsten en trauma's kunnen heel zwaar voelen en sterk aanwezig zijn. Maar, ook wanneer je dit maar af en toe zo ervaart, of wanneer je niet zoveel hinder hebt van je klachten, kan het waardevol zijn om wel een persoonlijk traject te starten.

 

Een traject via lichaamsgerichte kunstzinnige therapie versterkt jouw draagvlak en de verbinding met je lijf. Hierdoor leer je steeds beter aanwezig te zijn in je lijf, én in het hier en nu. Dit heeft een positief effect op  het omgaan en bewegen met opkomende angsten of een traumarespons.

 

Vanuit de praktijk en het werkveld zie ik hier bijzondere diepgaande veranderingen door ontstaan! 


Interessante artikelen en websites

Over onderzoek naar Angst en Kunstzinnige Therapie door Annemarie Abbing: klik hier!

Een onderzoek waar ik als behandelend therapeut in 2017 aan meegewerkt heb. En, hoe tof! Momenteel (2022) schrijf ik vanuit dit onderzoek ook nog mee aan mijn eigen casereport en artikel, die de werkzame elementen van Lichaamsgerichte kunstzinnige therapie bij angstklachten uitlicht!

 

(Later volgen nog meer links)Overspannen en burn-out

Iets wat echt bij deze tijd hoort en wat iedereen wel kent: overspannenheidsklachten of een burn-out. Het kan iedereen overkomen! Ik zelf behandelde jonge vrouwen in overspannenheid of burn-out fasen. Ik wist de signalen en kende de theorie, tot het me zelf toch overkwam! 

 

Mijn vuur was uitgedoofd, omdat het te lang en te hard had moeten branden. Ook waren de mannelijke en vrouwelijke pool in mijzelf uit balans geraakt. Het brandhout was op, de voeding voor mijn vuur was weg en mijn zenuwstelsel was constante staat van alertheid en overprikkeling. 

 

Behandeling voor een burn-out binnen mijn praktijk houdt in dat je leert om weer te kunnen ontspannen in je lijf. Via kunst en lichaamsgerichte oefeningen krijg je rust, ademruimte en zielevoeding aangeboden. Je zenuwstelsel komt hierdoor tot rust, de overprikkeling neemt af en je eigen draagvlak en reserves kunnen zich stap voor stap gaan herstellen. Je krijgt inzicht in waar jouw energielek zit en je lichaamsbewustzijn wordt vergroot. Daarnaast ga je op zoek naar wat jouw vuur wél kan voeden, maar dan op een gezonde en duurzame manier. Tot slot, en niet geheel onbelangrijk, het opnieuw leren stellen van gezonde grenzen!


Niet Aangeboren Hersenletsel

Ondertussen heb ik ruim 10 jaar ervaring in het werkveld met deze doelgroep, van activiteitenbegeleider tot cognitief behandelaar en beeldend therapeut. Een doelgroep die mij aan het hart gaat, en in het bijzonder de jong volwassen generatie (grofweg 20-40 jaar) die te maken krijgen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

 

Niet Aangeboren Hersenletsel ontstaat door bijvoorbeeld een hersenbloeding, een auto ongeluk of een hersentumor. Maar wist je dat je ook chronische klachten kunt krijgen na een hersenschudding?

 

Door beschadiging van de hersenen worden zaken die eerder als vanzelf gingen ineens lastiger. Overprikkeling, plannen, overzicht houden, emotie regulatie, vermoeidheid en verminderde energie zijn veel voorkomende klachten. Ook kan gedrag veranderen en wanneer je een beschadiging in het taalgebied hebt, kun je afasie hebben. Binnen mijn praktijk ben je welkom wanneer je last hebt van klachten ten gevolge van NAH.

 

Je kunt hierbij denken aan: rouw en verlies verwerking, uiten van emoties en leren deze te reguleren, inzicht in de gevolgen van het letsel en het (her)vinden van zingeving in het leven. En, uiteraard is er nog zoveel meer mogelijk! Neem gerust contact op! 
D a p h n e  H e l e n a 

lichaam, ziel en kunst verbonden

 

Op de hoogte blijven van mij, mijn praktijk en wat mij inspireert?
Volg me op Pinterest, LinkedInInstagram of Facebook