Over mij

Ik ben Daphne Helena Rianne van Bree (1989) en onder mijn eerste twee namen, Daphne Helena, voer ik sinds 2016 mijn praktijk. Ik combineer daarbij het werken met de wijsheid van het lichaam en verschillende kunstvormen. 

 

Ik vind het belangrijk dat iedereen die bij mij komt zich écht gezien en gehoord voelt. Ik verbind me van mens tot mens, ben empathisch maar kan ook praktisch en direct zijn. Humor en plezier zijn voor mij, naast een serieus gesprek, belangrijke elementen binnen mijn werk. Een holistische en antroposofische visie op de mens, ziekte en gezondheid, zitten als vanzelf verweven in mijn werkwijze.  

 

In 2019 kwam het leven wat ik had in Den Haag resoluut tot stilstand. Ik raakte burn-out en kreeg daarbij een heftige ooginfectie. Noodgedwongen liet ik Den Haag achter en verhuisde naar Ter Apelkanaal, gelegen in het zuidoosten van Groningen. Een lange onzekere periode van herstel en bezinning volgde. Ik kon immers niets anders dan naar binnen keren en luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen had. Achteraf kan ik zien dat dit een omslagpunt is geweest. In de opbouw ben ik mijn dagelijks leven anders gaan vormgeven en ik heb (letterlijk) een nieuwe blik gekregen op bepaalde dingen. 

 

Als mens zoek ik graag naar verbinding en verdieping; ik blijf mijzelf ontwikkelen. De kennis en ervaringen vanuit scholingen neem ik steeds meer mee naar mijn praktijk. Ik interesseer me voor het werken met vrouwen, de vrouwencyclus en het bekken. Ook het werken met sensualiteit en embodiment via dans, meditatie en lichaamswerk, is iets waar ik steeds meer in thuis raak. Daarnaast neem ik zelf met regelmaat deel aan vrouwencirkels en Ecstatic Dance. Tegelijkertijd houd ik tegenwoordig ook van rust, ruimte en natuur om mij heen. Ik mag graag met mijn handen in de aarde zitten en de moestuin en kruidentuin verzorgen.

 

Niet gek dus dat ik ervan droom een plek te creëren waar ontmoetingen, inspiratie, natuur, zelfontwikkeling, kunstvormen, lichaamswerk, bewustwording, dans, vrouwen- en mannencirkels, verbinding én natuurlijk goede koffie, thee en taart samenkomen. Uiteraard kun je een deel hiervan al kleinschaliger vinden binnen de huidige vorm van mijn praktijk. 

 

Je bent van harte welkom!

 

P.s. Ben je benieuwd naar mijn CV en werkervaring?

Bekijk dan hier mijn LinkedIn.


Daphne Helena

lichaam, ziel en kunst verbonden